Heamiel Concours

De Hanzeruiters organiseert in 2023 voor de 48e keer het jaarlijkse Heamiel Concours. Deze driedaagse vindt plaats in hetzelfde weekend waarin in de stad Bolsward het oogstfeest Het Heamiel wordt gevierd. Dit jaar vindt het Heamielconcours plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Elk jaar kijken we weer uit naar juni en proberen we als commissie en verenging een van de mooiste wedstrijden van Friesland weer op de kaart te zetten. We staan in de startblokken om er weer een prachtige editie van te maken. 

Meer informatie is te vinden op startlijsten.nl of op MijnKNHS.

Het programma zal er als volgt uit zien:

 • Vrijdag 23 juni
  Subtop dressuur paarden (ZZ-zwaar, Lichte Tour, Zware Tour)
  L1 t/m ZZL dressuur paarden 

 • Zaterdag 24 juni
  90 t/m 1.35 springen paarden (selectie voor de Horses2Fly springcompetitie om startbewijzen voor Indoor Friesland te bemachtigen)
  B t/m ZZ-licht dressuur paarden
 • Zondag 25 juni 
  40 t/m 1.30 springen pony’s
  70 t/m 1.10 springen paarden
  B t/m Z2 dressuur pony’s
  B t/m L2 dressuur paarden
  Bixie springen en dressuur

Opgave dient te worden gedaan via MijnKNHS.

Meer informatie is te vinden op startlijsten.nl. Voor vragen kan er contact opgenomen worden met de volgende personen:
– Hildou Bootsma (secretariaat paarden – heamiel.paarden@outlook.com)
– Femke Nauta (secretariaat pony’s – heamiel.ponys1@outlook.com)

Het concours wordt georganiseerd op een ruim terrein met voldoende ruimte voor het parkeren en inrijden. De dressuurbanen liggen verspreid over het terrein met diverse afgezette inrijlocaties.

De springruiters en -amazones maken gebruik van een springpiste van 45 bij 90 meter. Met een uitgekiend drainagesysteem en een combinatie van diverse soorten zand en vlokken, is het mogelijk om onder alle omstandigheden een perfecte bodem neer te leggen.

De catering is tijdens het concours in eigen beheer. Diverse, veelal hippisch gerelateerde bedrijven, presenteren zich rondom de springpiste. Voor de kinderen is er meestal een springkussen, schminktafel en kunnen ze een ritje op een pony maken.

Belangrijk om te weten:

 • Het verschuldigde inschrijfgeld kan contant en gepast worden betaald op de wedstrijddagen. Bij afmelding na sluitingsdatum dient het betreffende startgeld overgemaakt te worden op bankrekeningnummer NL 22 RABO 0109 0740 25 t.n.v. Heamiel Concours 2019. Wanneer de Hanzeruiters nadien een factuur moet sturen, worden administratiekosten in rekening gebracht
 • Bij het niet afmelden van de start wordt 5 euro administratiekosten in rekening gebracht op de factuur
 • Na sluitingsdatum blijft het inschrijfgeld te allen tijde verschuldigd, conform art. 43 lid 4 van het algemeen wedstrijdreglement
 • Er wordt gereden onder de reglementen en met toestemming van de KNHS
 • In alle gevallen waarin de reglementen niet voorzien, beslist de KNHS-federatievertegenwoordiger, eventueel in overleg met het bestuur
 • Het vraagprogramma is goedgekeurd door de KNHS. Het officiële vraagprogramma is tijdens de wedstrijddagen in te zien bij het wedstrijdsecretariaat
 • Bij voorkeur aanmelding, afmelding of wijziging via de mail doorgeven.

Routebeschrijving:
Het wedstrijdterrein is uitstekend bereikbaar vanaf de A7. Komend vanaf Sneek neem afslag Bolsward Oost (afslag 18), ga linksaf onder het viaduct door en daarna de tweede afslag links. Komend vanaf Kop Afsluitdijk, neem afslag Bolsward Oost, rechts en daarna meteen links. Voor het navigatiesysteem: Laad en Zaad 5, postcode: 8701PC Bolsward.