Bestuur

Zie de contactpagina voor de contactgegevens

Vacature, voorzitter
Voor deze mooie, eervolle functie zoeken wij nog een collega!

Hennie Breeuwsma, secretaris
Ik ben Hennie Breeuwsma, ik heb een gezin met 4 kids, 2 dochters en 2 zonen. De dochters, Petra en Regina, rijden bij de Hanzeruiters. Ik ben werkzaam op ons eigen boerenbedrijf. Ik heb vroeger paardgereden en nu af en toe voor de hobby. Ik ben via mijn dochters die paardrijden bij de Hanzeruiters in aanraking gekomen met de Hanzeruiters. Ik ben destijds door het bestuur gevraagd of ik hen wilde versterken en mijn functie is secretaresse.

Johannes Walinga, algemeen bestuurslid
Wat ik allemaal heb beleefd voor ik in bestuur van de Hanzeruiters mocht, je wilt het niet weten! Opgegroeid in watersportdorp Heeg, met voetballen, zeilen, zwemmen en veel huisdieren zoals konijn, hond, kat, cavia, kanaries, geiten, schapen en natuurlijk een pony. Fanny was een pony die in een manege op Terschelling had gestaan, een boef die van alles verzon om je eraf te gooien. Zonder zadel heb ik hier heel wat uren op doorgebracht. Fanny kreeg bij ons 2 veulens waar we veel plezier mee hebben beleefd. Als folderbezorger en krantenjongen mijn eerste zakgeld verdiend. Aangevuld met werken op de Túnkerei van Verhagen in Heeg met schoffelen en grasmaaien. Vanaf mijn 14e jaar al de wens voor eigen hoveniersbedrijf, na de HAVO op Bogerman, heb ik in Frederiksoord mijn vak-diploma’s gehaald en gelijk daarna in 1984 begonnen met eigen bedrijf en dit in 1994 uitgebreid met een mooi terrein op de Marne voor ons Túnsintrum. Tijdens het ‘stappen’ in het Hofje, Gerda versierd en in 1985 getrouwd, zo wordt  een Hegemer Brêgewipper een Boalserter Oliekoek. Samen hebben we 3 kinderen gekregen; Rudo en Sandor en onze dochter Lobke. Toen Lobke 5 jaar werd gaf ze aan dat ze graag wou ponyrijden, we ontdekten dat dit heel mooi bij Suzanne kon, toen nog op de boerderij. Van Lobke kreeg ik een paar proeflessen bij Suzanne, dat heeft ervoor gezorgd dat het paardenvirus bij mij de kop opstak. En toen mocht ik eindelijk in het bestuur. Na de bouw van de rijhal in bestuur gekomen, waar ik ervan geniet om samen met de anderen de vereniging sterk en gezond te houden.

Yneke van Dillen, algemeen bestuurslid
Mijn naam is Yneke van Dillen, getrouwd met Ton van Dillen, we wonen in Bolsward. We ondernemen en werken samen in Hindeloopen in ons restaurant De 3 Harinkjes. Wij zijn de trotse ouders van 3 kinderen te weten 2 zonen en een dochter. Mede dankzij mijn dochter ben ik besmet geraakt met het paardenvirus. Zij is al als jong meisje begonnen met ponyrijden en dat werkte aanstekelijk. Inmiddels bezitten we een friese merrie waar we samen op rijden. Dit is superleuk, bovenal ook gezellig omdat we er veel samen mee bezig zijn. We leren veel van elkaar en met elkaar. Als je een paard hebt is het natuurlijk ook erg leuk om dan lid te zijn van een rijvereniging. Het was voor ons zeer logisch om dan te kiezen voor een lidmaatschap bij de Hanzeruiters. Een gezellige club, veel enthousiaste leden,  een fijne rijhal en buitenbak.  Hier maken wij dan ook frequent gebruik van. Bovendien veel leuke activiteiten. Doordat wij regelmatig in de rijhal aanwezig zijn en ook graag es mee helpen met activiteiten kwam op een gegeven ogenblik de vraag of ik zou willen toetreden tot het bestuur. Dat heb ik gedaan en sinds vorig jaar ben ik algemeen bestuurslid. Ik vind het fijn dat ik ook op bestuurlijk vlak mijn steentje mag bijdragen. Gezien de groei van de vereniging is dit een hele leuke uitdaging.

Jeanette Schaper, ledenadministratie

Mijn hele leven al ben ik gek van paarden. Als klein meisje kwam ik bij Ponyclub De Team. De instructeur (Luut Dooper) bepaalde of je talent had en daarna mocht de pony pas gekocht worden. In de tijd dat je nog met alle pony’s in de vrachtwagen op wedstrijd ging, je tenue de clubsweater was en het hoogtepunt van de dag De Parade. 30 jaar geleden begon ik met mijn dressuurpaarden fokkerij en sindsdien rijd ik alleen nog eigen fokproducten. In mijn vrije tijd werk ik als communicatie adviseur. Ook ben ik gediplomeerd zadelmaker en -passer. Zo’n 12 jaar geleden begon ik dan mijn eigen zadelmakerij. Werk wat ik ontzettend leuk vind om te doen! Jaren geleden heb ik ook nog de opleiding voor hoefsmid gedaan. Daar heb ik nooit mijn werk van gemaakt, behalve dan mijn eigen paarden beslaan. Maar dat laat ik tegenwoordig over aan mijn favoriete smid. Leeftijd hè.. Verder ben ik geïnteresseerd in alles wat met fokkerij, wedstrijden, gezondheid etc. van paarden te maken heeft. Mijn connectie met De Hanzeruiters is een ponyrijdende dochter. Ik hoop dat ieder lid zich Hanzeruiter voelt en zich vrij voelt het bestuur te benaderen met wat het ook moge zijn!

Jorine Jonker, Penningmeester
Jorine versterkt sinds 2023 het bestuur als penningmeester

Marleen van Eijk, Algemeen bestuurslid
Marleen versterkt sinds 2024 het bestuur als algemeen bestuurslid