Bestuur

Zie de contactpagina voor de contactgegevens

Maurits Jonker, voorzitter

Mijn naam is Maurits Jonker, sinds 2010 mag ik voorzitter zijn van de Hanzeruiters. In 2008 is mijn vrouw Ilse lid geworden van de club, daarna volgden ook onze beide dochters. Zodoende raakten wij zeer nauw betrokken bij de Hanzeruiters. Tijdens de bouw van de rijhal heb ik samen met hulp van vele leden vrijwillig de afwerking van de rijhal tot stand gebracht. Dankzij de vele vrijwilligers kunnen we veel werkzaamheden zelf uitvoeren. Omdat het aantal leden na de bouw van de rijhal snel is gegroeid is er ook een grote buitenbak en longeerbak aangelegd. De kracht van onze club vind ik dat er ondanks de snelle groei van het aantal leden er toch een hele fijne sfeer hangt. Er worden vele leuke activiteiten georganiseerd en het bestuur bestaat uit een hechte groep gemotiveerde mensen. Een groep die streeft naar een leuke gezellige club van mensen die in een mooie accommodatie samen kan genieten van de ruitersport in al zijn facetten.

Sjoerd Andela, vice-voorzitter

Hierbij wil ik mij voorstellen. Ik ben Sjoerd Andela, getrouwd met Johanna en we hebben 3 kinderen.  Opgegroeid op een boerderij bij Kûbaard. In mijn jeugd hadden wij een pony en kar waarmee we veel plezier hadden. Het was niet zo, dat we dressuurmatig wedstrijden reden, maar wel een aantal keer gingen ringsteken. Vroeger je de tv-serie Zorro, een cowboyachtige ruiter met zwarte hoed en een blinddoek voor de ogen die vanaf de hooizolder op het paard sprong en direct weg reed. Nou, naar ons inzicht konden wij dat ook wel: zwarte hoed op, lapje voor het oog en het werd uitgevoerd. De eerste paar keren ging het mis, maar op een gegeven moment had Frits de pony het door! Later heb ik wel een paar jaar gemend bij menvereniging Arum. Toen Bianca onze dochter 12 jaar werd wilde ze graag een pony en ze heeft tot haar achttiende  wedstrijden gereden. Op deze manier zijn wij bij de Hanzeruiters gekomen.  Ik ben nu 15 jaar lid, waarvan 11 jaar in het bestuur en 8 jaar als vicevoorzitter. Het is altijd een heel gezellig gebeuren, waarvan iedereen op zijn eigen manier de paardensport beoefent. Vooral het Heamielconcours is altijd een prachtig evenement . Ik hoop hier nog jaren van te kunnen genieten.

Hennie Breeuwsma, secretaris

Ik ben Hennie Breeuwsma, ik heb een gezin met 4 kids, 2 dochters en 2 zonen. De dochters, Petra en Regina, rijden bij de Hanzeruiters. Ik ben werkzaam op ons eigen boerenbedrijf. Ik heb vroeger paardgereden en nu af en toe voor de hobby. Ik ben via mijn dochters die paardrijden bij de Hanzeruiters in aanraking gekomen met de Hanzeruiters. Ik ben destijds door het bestuur gevraagd of ik hen wilde versterken en mijn functie is secretaresse.

Hermien Terwisscha van Scheltinga, penningmeester

Mijn naam is Hermien Terwisscha van Scheltinga en ik ben getrouwd met Johan Dijkstra. Met ons gezin van twee dochters en een zoon wonen wij in Bolsward. Hier hebben wij onze pensionstal de Ugo Hoeve. Daarnaast werk ik als commercieel medewerkster bij een bouwbedrijf in Bolsward.
Toen ik op mijn 8ste een pony bij de buren zag was ik verkocht. Gelukkig was ook mijn heit een paardenliefhebber en zo werd de eerste pony gekocht. In mijn ponytijd was ik lid van de Hanzeruiters. Dit was een mooie tijd waar ik met veel plezier op terugkijk. Daarna ben ik altijd blijven rijden alleen meer recreatief.
Met paardrijdende dochter Simone kom ik veel op wedstrijden. Dan begint het toch weer te kriebelen. Dit jaar ben ik dan ook weer gestart in de B-dressuur. Met Monique een 14-jarige stermerrie (Onne 376 x Melle 311) en fokproduct van mijn heit. Dat maakt het ook weer bijzonder.
Ik heb de Hanzeruiters altijd ervaren als een vereniging die heel actief is en veel organiseert voor haar leden. Een gezellige en gemoedelijke vereniging. Ik vind het daarom ook leuk om als bestuurslid actief betrokken te zijn bij de vereniging. Als penningmeester ben ik lid van het bestuur.

Johannes Walinga, algemeen bestuurslid /ledenadministratie

Wat ik allemaal heb beleefd voor ik in bestuur van de Hanzeruiters mocht, je wilt het niet weten! Opgegroeid in watersportdorp Heeg, met voetballen, zeilen, zwemmen en veel huisdieren zoals konijn, hond, kat, cavia, kanaries, geiten, schapen en natuurlijk een pony. Fanny was een pony die in een manege op Terschelling had gestaan, een boef die van alles verzon om je eraf te gooien. Zonder zadel heb ik hier heel wat uren op doorgebracht. Fanny kreeg bij ons 2 veulens waar we veel plezier mee hebben beleefd. Als folderbezorger en krantenjongen mijn eerste zakgeld verdiend. Aangevuld met werken op de Túnkerei van Verhagen in Heeg met schoffelen en grasmaaien. Vanaf mijn 14e jaar al de wens voor eigen hoveniersbedrijf, na de HAVO op Bogerman, heb ik in Frederiksoord mijn vak-diploma’s gehaald en gelijk daarna in 1984 begonnen met eigen bedrijf en dit in 1994 uitgebreid met een mooi terrein op de Marne voor ons Túnsintrum. Tijdens het ‘stappen’ in het Hofje, Gerda versierd en in 1985 getrouwd, zo wordt  een Hegemer Brêgewipper een Boalserter Oliekoek. Samen hebben we 3 kinderen gekregen; Rudo en Sandor en onze dochter Lobke. Toen Lobke 5 jaar werd gaf ze aan dat ze graag wou ponyrijden, we ontdekten dat dit heel mooi bij Suzanne kon, toen nog op de boerderij. Van Lobke kreeg ik een paar proeflessen bij Suzanne, dat heeft ervoor gezorgd dat het paardenvirus bij mij de kop opstak. En toen mocht ik eindelijk in het bestuur. Na de bouw van de rijhal in bestuur gekomen, waar ik ervan geniet om samen met de anderen de vereniging sterk en gezond te houden.

Watze de Vries, algemeen bestuurslid

Mijn naam is Watze de Vries en ik ben melkveehouder in IJlst. We hebben vijf kinderen. De oudste dochter rijdt paard en zodoende ben ik bij de Hanzeruiters betrokken geraakt. Ik ben algemeen bestuurslid. Door de nieuwbouwplannen van de hal destijds ben ik in het bestuur gekomen. Dit omdat hier mijn interesse ook ligt. Het is mooi om samen met veel vrijwilligers zo’n mooie club op te bouwen.

Yneke van Dillen, algemeen bestuurslid

Mijn naam is Yneke van Dillen, getrouwd met Ton van Dillen, we wonen in Bolsward. We ondernemen en werken samen in Hindeloopen in ons restaurant De 3 Harinkjes. Wij zijn de trotse ouders van 3 kinderen te weten 2 zonen en een dochter. Mede dankzij mijn dochter ben ik besmet geraakt met het paardenvirus. Zij is al als jong meisje begonnen met ponyrijden en dat werkte aanstekelijk. Inmiddels bezitten we een friese merrie waar we samen op rijden. Dit is superleuk, bovenal ook gezellig omdat we er veel samen mee bezig zijn. We leren veel van elkaar en met elkaar. Als je een paard hebt is het natuurlijk ook erg leuk om dan lid te zijn van een rijvereniging. Het was voor ons zeer logisch om dan te kiezen voor een lidmaatschap bij de Hanzeruiters. Een gezellige club, veel enthousiaste leden,  een fijne rijhal en buitenbak.  Hier maken wij dan ook frequent gebruik van. Bovendien veel leuke activiteiten. Doordat wij regelmatig in de rijhal aanwezig zijn en ook graag es mee helpen met activiteiten kwam op een gegeven ogenblik de vraag of ik zou willen toetreden tot het bestuur. Dat heb ik gedaan en sinds vorig jaar ben ik algemeen bestuurslid. Ik vind het fijn dat ik ook op bestuurlijk vlak mijn steentje mag bijdragen. Gezien de groei van de vereniging is dit een hele leuke uitdaging.